ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Συκώτι στο φούρνο


Υλικά:
1 κιλό συκώτι μία ντομάτα μεγάλη
1 κρεμμύδι μεγάλο
αλάτι - πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ρίγανη


Εκτέλεση


Aπλώνουμε τις φέτες το συκώτι σε ένα ταψί αλείφουμε το συκώτι με ελαιόλαδο και τα παραπάνω μπαχαρικά τι μπαχαρικά της αρεσκείας μας μετά τα καλύπτουμε τελείως με τα κυβάκια ντομάτας και κρεμμυδιού, και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.
=================================================


Χοίρινη τηγάνια με σος τυριού και μανιτάρια


Υλικά:
1 κιλό χοίρινη τηγάνια μαριναρισμένη,
1/2 κιλό μανιτάρια,
1 κρεμμύδι μεγάλο ένα ποτήρι κρασί λευκό
μία σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά κίτρινη ή κόκκινη
3 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα δύο προσθέτουμε το κρέας του και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά ψιλοκομμένα και τα δύο και και εσύ Και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βάζουμε το καπάκι σε μεριά μέτρια φωτιά το αφήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα Όταν είναι έτοιμο αλλά έχει λίγο ζουμάκι σβήνουμε τη φωτιά, Μέτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Είναι τέλειο με ρύζι

=================================================


Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο 


Υλικά:
300 μιλιγκράμ ηλιέλαιο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μέλι
4 κουταλιές σούπας κρέμα βαλσάμικο
μισό πορτοκαλί χυμό
μισό πορτοκαλί σε φέτες
αλάτι πιπέρι
Θρούμπι
Δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο σκόρδο καρφωμένες στο κρέας


Εκτέλεση


Καρφώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου στο κρέας ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αλείφουμε στο κρέας

τοποθετούμε και τις φέτες πορτοκαλιού πάνω και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες

=================================================


Θυμαρίσια τηγανιά κοτόπουλου

Υλικά:
1 κιλό φιλέτο μπουτάκια κοτόπουλο
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασί λευκό
Θυμάρι φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση


Σωτάρουμε το πράσο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο μπουκιές και το σοτάρουμε, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,

προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του και στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά

=================================================